ELEKTRISCHE INSTALLATIES

Wie?

Heb je interesse in techniek? Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je machines bouwen en onderhouden? Wil je helpen een elektriciteitsnet uit te bouwen? Dan is de nieuwe richting Elektrische Installaties iets voor jou!

Wat?

Een stopcontact plaatsen? Ok! Een kookfornuis aansluiten? Pas de problème! Een vaatwasmachine elektrisch beveiligen? Peace of cake! De gordijnen automatisch sluiten wanneer het donker wordt? Geen probleem voor jou!

In de richting Elektrische Installaties leer je deze uitdagingen écht oplossen. Iets voor jou? Schrijf je in en voor je het weet handel ook jij deze problemen af met het grootste gemak.

Tijdens de opleiding leer je alles over de elektriciteit leggen in nieuwe en bestaande woningen.

Welke vakken krijg je? 

De algemene vakken zijn beperkt. In de theoretische lessen leer je de regels van de elektriciteit. Wat is Volt? Wat is Ampère? Hoe ga ik deze zaken meten?
In de praktijkvakken verkrijg je inzicht in de opbouw van elektrische installaties: alle mogelijke lichtschakelingen, stopcontacten, bedrading van verdeelkasten, aansluitingen van toestellen,...  Je leert de gereedschappen voor de installaties efficiënt en veilig gebruiken. Daarnaast leer je om eenvoudige elektrische schema's te  tekenen op computer.

En later? 

 

Je kan werken als zelfstandig elektricien, technicus voor onderhouds- en herstellingswerken, installatiemonteur, industrieel elektricien, reparateur van huishoudelijke installaties,...