BOEKHOUDEN - INFORMATICA

Wie?

Heb je interesse voor informatica en boekhouden, en ben je graag met wiskunde bezig? Dan is dit voor jou de juiste richting.

Wat?

Boekhouden en toegepaste informatica zijn - zoals je wel kon denken - de belangrijkste vakken. Aangezien wiskunde zeer belangrijk is voor deze vakken, wordt ook aan wiskunde de nodige aandacht besteed. Je leert werken met de meest recente informatica - pakketten (tekstverwerking, rekenbladen, database - beheer en communicatie).
Daarnaast maak je kennis met de belangrijkste juridische termen (rechtsterminologie) van het burgerlijk recht en het handelsrecht. Verder kom je ook in contact met praktische toepassingen op het vlak van fiscaliteit (BTW en personenbelasting) en sociale wetgeving.
Ten slotte werk je aan een grondige beheersing van het Nederlands en een praktische kennis van het Frans en het Engels.

Welke vakken krijg je?

  • Economie
  • Toegepaste Economie: (dubbel boekhouden, facturatie, beleidsanalyse en voorraadbeheer, Bank en Beurs, Bedrijfsbeheer)
  • Praktische toepassingen van fiscaliteit (BTW, personenbelasting)
  • Toegepaste Informatica: tekstverwerking, rekenbladen, databeheer en -communicatie
  • Wiskunde
  • Recht: Burgerlijk recht en handelsrecht; Sociale wetgeving
  • Nederlands (grondige beheersing)
  • Frans en Engels (praktische kennis)
  • Handelscorrespondentie (tweetalig): Nederlands; Frans

 

 

En later?

De richting Boekhouden-Informatica biedt veel mogelijkheden. De studierichting bereidt je voor op het beroep van boekhoudkundig bediende. Wie wil, kan na zijn/haar studie dan ook dadelijk solliciteren voor een job. Wie liever verder studeert, om een diploma hoger onderwijs te behalen, is hiertoe zeker in staat. De studierichting bereidt je voor op een professionele bacheloropleiding, in het bijzonder voor het economisch studiegebied boekhouding, accountancy en fiscaliteit, informatica,...
Ook mogelijk: een opleiding "Leerkracht secundair onderwijs groep 1" (burotica, informatica, handel-burotica).

Opmerking: wanneer je met succes afstudeert in de richting Boekhouden-Informatica en voldoet aan de eisen van bedrijfsbeheer krijg je een Aanvullend Getuigschrift over de kennis van het Bedrijfsbeheer. Dit document is noodzakelijk, voor wie later als zelfstandige wil starten.